About me:
- manne
- 33 years old
- married
- mother of three
- admins Hobbyboden
- manneATkrakle.com

My button:

Links:

Lavkarbo
Bento
Sparetips

Blogs I like to read:
Anne-Ruth
Bente
Bente B
Den gode feen
Giram
kate
kristin
LenaF
LindaN
Lisa
LisaMarie
Lise
Maja
MarianneG
marie
MaritaBK
Neet
ohelene
Sol
Silja
Sisslesola
Tittei
Torill
Turvid
~*Unni*~

November 2009

En maske, en maske og enda en maske...

Når man strikker i ensfarget og brunt ikke minst...da virker det omtrent som om det ikke går fremover i det hele tatt... men det må jo gjøre det siden garnnøstet minker. Jeg er omtrent halvveis på bolen nå...og har enda ikke bestemt meg for om jeg skal ha en bord nederst eller ikke. Jeg har enda noen cm å bestemme meg på...

Jeg holder på med endel hemmelige saker om dagen så det er ikke alt jeg kan blogge, men det ligger ann til en superoppdatering i januar...hehehe.

~~~*~~~

Work in progress

Lisa Marie og jeg hadde en syformiddag her hos meg hvor planen var å sy litt julesaker. Frem med en haug julestoffer, noen julebøker, etpar ideer...og så klar-ferdig-sy! Vi fikk da sydd litt også...selv om skravla nok til tider gikk raskere enn symaskinnåla... hehehe.

Etpar julehjerter m/lomme til f.eks penger eller andre smågaver... det er faktisk plass til 5 store karameller oppi der...jeg måtte jo teste...hehehe. En enkel hjerteform, tre stoffer - hvorav en er til lommen, en er til forsiden og en til baksiden. Bare husk å legg inn hempen FØR du syr hjertet sammen - det glemte nemlig jeg på det første hjertet. Hjertet ble penere i "svingen" oppe på det hjertet der båndet ble sydd i...enn på det der båndet ble festet i ettertid.

En julepose..til f.eks pepperkaker, klementiner eller te-lys... Denne ble mest sydd for å sjekke hvor stor den ble med gitt størrelse på stoffbitene. Jeg tror forresten jeg skal bruke fremgangsmåten som LisaMarie brukte på sin pose istedetfor den jeg brukte...hun fikk søm på begge sider... mens jeg kun fikk søm på den ene. Nå gjelder det bare å huske hvordan hun gjorde da...

Dessuten sydde vi kremmerhus...og disse blir det garantert flere av før jul. Raske å sy sammen og de kan brukes til å gi bort små vertinnegaver osv. LisaMarie hadde blonder på sine kremmerhus... og det ga de et ekstra søtt uttrykk.

Jeg har mange planer for symaskinen utover...så her kommer det nok mer snart... sånn ellers så strikker jeg fremdeles på den brune toppen, men det er mest når jeg ser på tv på kvelden...og jeg IKKE sticher eller syr sammen små sydde fugler - mer om de siste kommer når jeg er ferdig med alle.

~~~*~~~

Etter noen sene surfetimer...

Jeg ble sittende og surfe bakover på bloggen til Angry Chicken her en kveld og kom over "Apron of the month" som hun hadde i 2005... og da bare visste jeg at jeg måtte sy (minst ett!) eget forkle. Jeg hadde ikke noe mønster, men tok utgangspunkt i hvordan jeg husket vi sydde forkler på skolen. Jeg tok et dukk ned i esken med stoffene etter farmor og fant dette enkle, brune stoffet med hvite blomster.Helt enkelt med en lomme...som jeg har forsøkt å få med på bildet her, men det var liksom ikke så lett å få gode bilder...

Et bilde i helfigur bare for å vise hvor stort det er... Jeg kommer nok til å lage flere av disse... og dessuten har jeg lyst til å lage forkler som man kan ha rundt nakken også... kanskje i julestoff? Det klør i alle fall i fingrene etter å sy...og det gjelder bare å bestemme seg for HVA jeg skal sy først...

~~~*~~~

Det snøøøøør...!

I ettermiddag begynte det å snø...og det fortsatte utover kvelden... jeg fant frem boblebukser og votter til guttene og meg selv...og så fortet vi oss ut i snøen...vi vet jo aldri hvor fort den forsvinner igjen. Etter en laaaang stund med snøballkrig og snømannlaging gikk vi inn igjen - røde og varme i kinnene alle sammen. Vi krysser fingrene for at det blir mye snø i år!

~~~*~~~

Garn med søt lukt...

Jeg har funnet frem litt KoolAid og har planer om å farge litt garn de nærmeste dagene. Jeg får vel passe på mens mannemann er på jobb og de tre små trollene er på skolen for her hjemme er det visst bare jeg som synes det lukter søtt og godt av den amerikanske saften...de andre her bruker ord som kvalmende og ekkelt... hehehe... Jaja, lukt til side - garnet blir i alle fall kjempefint når det er farget...

~~~*~~~

Det var på tide å rydde i noen hyller...

Da jeg gjorde om på kontoret her tok jeg en latmannsløsning og flyttet ting rett over i hyllene uten å sortere og kaste først.. og nå var det på tide å gjøre noe med det. Først dro jeg på Binders for å kjøpe noen passende esker og litt teip... er det bare her i huset som teipen blir brukt opp før man får sukk for seg? Guttene trenger visst alltid teip til etellerannet prosjekt.

Jeg "pakket inn" eskene i gavepapir og gikk igang med den store sorteringsjobben. Nå er hyllene nesten ferdig...det mangler bare å få på plass de to siste eskene - og det ble veldig fint. For å spare sarte sjeler tok jeg ikke bilde av hyllene før jeg begynte ryddingen... som sagt - Halloween er over.

~~~*~~~

Pass deg for de levende døde...!

Jada, jeg vet at Halloween er over, men jeg måtte lage en liten nekromancer okke som. Jeg måtte ha en motvekt til den lille katten jeg lagde her om dagen..og den ble ganske så kul om jeg skal si det selv...hehehe

~~~*~~~

Harry + Monster = Harry Monster...?

Nok en gang for å teste ut mønster...og ja, det kommer flere utover. Jeg skal ha 5.klasse noen timer i tekstil og skal lære dem å bruke symaskin + sy i knapper osv. Tenkte at monstre var greie å gå i gang med. Disse skal de selge på neste foreldrefest for å få penger i klassekassen til leirskole...

~~~*~~~

Det lukter juuuuul...

Jeg hadde en "ut av huset"-opplevelse i dag... etter å ha vært innendørs i over en uke er det nemlig nesten litt rart å bevege seg ute blandt folk igjen...hehehe... i alle fall... i butikken merket jeg en svak duft av jul..og min emminente nese kunne straks lede meg bort til fruktdisken... og der... DER LÅ DE... årets første klementiner.. oh joy! Og ja...de var søte og gode..og smakte akkurat som klementiner skal gjøre. Nå er jeg enda mer klar for jul...(som om det er mulig *fnis*)

Jeg er snart ferdig med øverste del av toppen min...og det går ganske fort når man bare strikker rettstrikk kontra all hullstrikken som var på Elvira. Superkjekt strikketøy når man f.eks ser på filmer som "Engler og demoner"... Jeg så den på kino, men kjøpte BlueRay - extended version... og kunne strengt tatt ikke plukke ut HVA som var lagt til og som ikke var der på kino-versjonen. Muligens fulgte jeg ikke sånn supernøye med da jeg så den på kino... jeg ble nemlig så sjøsyk av kameraføringen på det store lerretet... (Ja, det er sikkert et tegn på at jeg begynner å bli gammel og grå .. hehehe)

~~~*~~~

En sped start på noe nytt...

Nå som Elvira er ferdig er det på tide å starte på et nytt prosjekt... jeg har altså masse småprosjekt på gang, men jeg vil ha minst et stort prosjekt samtidig. Her har jeg såvidt lagt opp til en ny topp til meg... hmmm...strengt tatt burde jeg strikket gensere til guttene også, men det er liksom så gøy å strikke til seg selv.

Det grønne prosjektet jeg strikker på er klart til en runde i vaskemaskinen... og så skal det gjennom enda etpar trinn før det kan ansees som ferdig. Veldig spent på hvordan det blir...inne i hodet mitt vet jeg nemlig hvordan jeg vil ha det, men siden det er snakk om ting som skal bli tovet vet man jo aldri. Like spennende hver gang!

~~~*~~~

Travle dager i Legoby...

Dagene blir fort litt lange når man ikke er på skolen og man egentlig ikke føler seg så veldig syk lenger... (bortsett fra at de to eldste hoster om kapp og yngstemann har blitt verre i dag - med både høy feber og oppkast :/ ... men sånn ellers... da er det greit å kunne bygge litt lego...og i Legoby er det travle dager...der virker det i alle fall ikke som om noen har fått svineinfluensa enda.

Om du lurer på hva alle de menneskene gjør så er svaret ganske enkelt at de står i pølsekø...selv legomennesker må nemlig spise. Legg forresten merke til at trollmannen står først i køen. Tror du han har forhekset alle de andre til å slippe ham frem? Han må sikkert spise fort for så å fortsette letingen etter uglen sin.

Elvira ble ferdig i går forresten....(*insert cheer here*)...Skal feste tråder og sy i knapper innen helgen...så kommer det bilder av den etterpå. Den ble kjempefin!
Jeg har fått strikket litt på mitt "grønne prosjekt" i dag...og nå skal jeg straks lage meg litt englekompott m/vaniljeyoughurt før jeg setter meg i stuen og strikker mens jeg venter på FlashForward.

~~~*~~~

Chiabatta over natta...

Om du setter en du-trenger-ikke-engang-kna-chiabatta-deig på ettermiddagen får du deilig nystekt chiabatta til lunsj dagen etter. Det har vi hatt i dag. I går ettermiddag slang jeg sammen litt mel, litt gjær, litt salt og litt vann...rørte raskt sammen...dekket med aluminiumsfolie og bakehåndkle og lot deigen stå på kjøkkenet over natten. 18 timer etterpå slo jeg deigen sammen, formet den utover en stekeplate, tok på litt mel, dekket med bakehåndkle og lot den stå 2 timer til...deretter stekte jeg den i 30 minutter på 250ºC ... Easy Peasy som Jamie Oliver ville sagt det. Da den var ferdigstekt smurte vi på smør, hadde på brunost og gomlet i oss som ekte svin gjør... OG JEG GLEMTE Å TA BILDE FØRST... *sukk*

Oppskriften jeg bruker:

- 4 cups hvetemel
- ¼ ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 2 cups lunket vann
--> rør sammen og sett det til heving i 18 timer

--> rør deigen sammen med en slikkepott...den skal være seig og full av luftbobler. Følg beskrivelsen over...

Jeg har vært nede på hobbyrommet og funnet frem grønt garn i mange nyanser. Dette er til en prosjekt jeg skal starte på når Elvira er av pinnene...planen er at det skal skje I KVELD! Nå har Elvira fått ligge i fred ganske mange dager...omtrent helt siden vi kom hjem fra Tyskland. I tillegg til det "grønne prosjektet" har jeg funnet et sjal jeg har lyst til å strikke meg... jeg må bare finne ut hva slags garn jeg skal strikke i.

Da er jeg klar for kvelden. Eple, banan og druer...oppskråret i biter og vaniljeyoughurt over...litt powerking, noen tente lys og Elvira. Kan det bli bedre? Joda... for DET SNØR ute! *danser en liten snødans og gleder seg litt ekstra til jul* Det snødde faktisk litt i går også...også var det en fem minutters freak-snow i slutten av oktober... Jeg vet at det er lenge til snøen faktisk legger seg - om den i det hele tatt gjør det i år... men jeg elsker å se på snø som daler likevel. Nå er det nesten så jeg føler for å sette på litt julemusikk og drømme om julen, men jeg tror jeg skal vente til neste uke når guttene er på skolen igjen...sånn at de ikke tror det har klikket helt for meg her...hehehe

~~~*~~~

Ferske pitabrød på 1-2-3...

Kanskje ikke nøyaktig 1-2-3, men i alle fall nesten like fort som å gå i butikken, kjøpe en pakke tørre pitabrød, sette på ovnen og varme de opp...og så mye, mye, mye bedre. Dagens pitabrød ble fyllt med salat, rå løk, sylteagurk og fiskepinner - kanskje ikke det meste spennende, men veldig godt.

Om du har lyst til å lage egne pitabrød er oppskriften jeg bruker slik:

- 1 pose tørrgjær
- 1 ts sukker
- 3¾ dl lunket vann
--> rør sammen med gaffel og sett det til gjæring i 10 minutter
- 450 gr hvetemel
- 2 ss olivenolje
--> ha mel, olje og gjærblanding i en bolle og bland det sammen med hendene. Hell det ut på en godt melet flate og kna den til en smidig deig - ca. 5 min. Ha deigen i en godt oljet bakebolle, dekk den med plastfolie og bakehåndkle og la den heve på et lunt sted i 20 minutter. Dunk den ned en gang, del den i 12 biter og lag små flate, disker - ca ½ cm tykke.

Ha pitabrødene på et oljet bakepapir, pensle de med vann og la de heve i 20 minutter. Etter 20 minutter skal de ha blåst seg opp endel. Sett ovnen på 250ºC og stek de i 4-5 minutter...om de føles tørre; ha på mer vann før du setter de inn i ovnen. De første minuttene skal de blåse seg opp til mer enn dobbelt størrelse og gi den klassiske hule pitaformen. De skal være ganske lyse og såvidt begynt å bli gylne.

Fikk sydd sammen en liten pus i dag...den er laget med samme mønster som ninjaen. Stoffet er arvet og er et gammelt dynetrekk fra farmors stofflager...og jeg har flere i samme stilen...og jeg tipper det sitter etpar bloggere der ute nå som gjerne skulle hatt tak i esken med stoffer...*fnis*

~~~*~~~

Utprøving av mønster...

Innimellom svin og andre dyr forsøker jeg å få til etpar minutter ved symaskinen og denne ninjaen er et resultat av noen stjålne minutter i dag. Guttene har alt påpekt at snøfnuggene ninjaen holder i hendene slettes ikke ser ut som ninjastjerner, men de er bare der til jeg finner noe som ligner mer...(jeg synes det var litt kult med snøfnuggninjastjerner, jeg... *fnis*)

Du la kanskje merke til at gresskarene og de oransje lysene har måttet vike for etpar sopp...Halloween er pakket bort og får ligge pent i esken og vente til neste oktober.

Ikke strikking i dag heller, men Elvira er ganske snart ferdig...

~~~*~~~

53 dager igjen å gjøre seg klar på...

...ble du stresset nå? Nei, det er en hel haug av dager, ikke sant? Det er jo ikke som om året frem til nå har sust frem som om noen feilplasserte en rakett nyttårsaften 2008/2009, er det vel? Tiden frem til nå har jo bare sneglet seg avgårde...så 53 dager er ganske enkelt en hel evighet...masser av tid...null stress...ingen panikk. Pust i firkant!

Jeg har selvfølgelig alt under kontroll...bare se...selv mandlene blir malt uten den minste muskelbevegelse fra meg - annet enn å selvfølgelig trykke på knappen sånn at bildet ble tatt osv.

53 dager som skal bli fyllt med kos...det er nå det begynner. Ready, set - GO!

~~~*~~~

>>