About me:
- manne
- 33 years old
- married
- mother of three
- admins Hobbyboden
- manneATkrakle.com

My button:

Links:

Lavkarbo
Bento
Sparetips

Blogs I like to read:
Anne-Ruth
Bente
Bente B
Den gode feen
Giram
kate
kristin
LenaF
LindaN
Lisa
LisaMarie
Lise
Maja
MarianneG
marie
MaritaBK
Neet
ohelene
Sol
Silja
Sisslesola
Tittei
Torill
Turvid
~*Unni*~

Desember 2009

Kvelden før kvelden...

Da var det allerede kvelden før kvelden og huset er stille. Guttene sover, pakkene er på plass under treet og ute faller sneen. Vakkert! Alt er klart for dagen i morgen og vi kan slenge beina på bordet og slappe av etpar timer før det er på tide å finne senga og drømme søtt til morgendagen kommer.

Jeg har selvfølgelig fått på plass godteriet også... der finner du stort sett det meste av hva vi liker å spise av søtt og salt her i huset. Smashen mangler enda for den er best når den kommer ut fra en nyåpnet pose...også er jeg redd for at den blir spist opp til enten nattmat eller frokost om jeg ikke lar den ligge i skafferiet noen timer til.

~~~*~~~

15 dager igjen til julaften...

Da var den niende fuglen hengt opp og det er 15 fugler igjen i hylla. Rart å tenke på at det om noen dager kommer til å være flere fugler i vinduet enn det kommer til å være fugler på vent.

I kveld var det juleavslutning for tredjeklasse og vi skulle ha med både kake og premie. Denne gangen sydde jeg tre erteposer og skrev en lapp med forslag til ting man kan gjøre med erteposer. Lappen printet jeg ut og la med. De som åpnet gaven fra oss snakket høyt om at de gledet seg til å prøve ut sjonglering og andre erteposeleker når de kom hjem så da regner jeg med at det var vellykket. Det er alltid vanskelig med gaver til loddtrekninger, synes jeg. Man vet jo ikke hvem som ender opp med gavene. Hva skal vel en voksen med leker og et barn med en pakke servietter? Jeg tok en sjanse denne gangen - og hadde flaks.

~~~*~~~

Nærmere og nærmere...

Enda en fugl har joinet flokken og nå har de blitt åtte. Det vil si at 1/3del av dagene før jul har svosjet unna og det bare er 16 dager igjen. Her i huset er vi i rute - ingen stress. Husk at det blir jul selv om ikke alle hybelkaninen har blitt jaget frem fra sofaen og alle syv slagene ligger i bokser!

~~~*~~~

17 dager...

7 fugler allerede? Snart er det mer aktivt i stuevinduet der fuglene mine henger enn i fugletreet utenfor kjøkkenvinduet.

Vi har mye besøk i fugletreet vårt. Denne hakkespetten befinner seg der fra tid til annen og i dag klarte jeg å få tatt bilde av den mens den hang i en meisebolle. Ikke verdens beste bilde, men man kan da iallefall se at den henger der. Lille Hakke (ja, den må jo ha et navn...hehehe) er sort og hvit med et rødt felt nederst på magen. Den pleier å hakke i lysmasten utenfor her i sommerhalvåret, men nå har den altså lagt sin elsk på meiseboller. Bra vi har kjøpt en hel bøtte full med meiseboller sånn at vi stadigvekk kan henge opp nye. Vi er fremdeles plaget av at skjærene skremmer vekk småfugl og forsøker å spise opp all maten selv, men det virker som om de har mindre makt nå som flere småfugl har funnet veien til fugletreet vårt. Det blir spennende å se hvordan det blir utover vinteren.

~~~*~~~

18 dager igjen...

En hel liten flokk har fått plass i vinduet nå..og flere skal det bli. Det er ganske koslig å se på dem der de snurrer rundt i varmestrømmen fra panelovnen under vinduet. Jeg har planer om å få sydd litt i dag..i tillegg til bakingen. Det gjenstår bare å bestemme seg for hva man skal sy.

Hvetekaker er noe av det som gjør julen til jul...og en adventsfrokost er vel nesten ikke en adventsfrokost uten nystekt hvetekake. Jeg bruker oppskriften til bestemoren min som gir fire hvetekaker...og det er akkurat den mengden som forsvinner i løpet av en søndag her i det manneske hus. Oppskriftsboken min har mamma skrevet til meg og er forresten ganske morsom å bla gjennom for stort sett alle oppskriftene kommer med en tilleggsopplysning om HVEM oppskriften stammer fra. Jeg har mormors sjokoladekake, Reiduns boller og Kjerstis nordlandslefser - for å nevne noen. Mormor, bestemor og Kjersti vet jeg hvem er...men Reidun f.eks? Hun er en eller annen mamma kjenner...og som da tydligvis visste hvordan man skulle lage gode boller.

Nå som hvetekakene er bakt og spist er det på tide å sette røre til krumkaker og finne frem en bok man kan lese mens man steker de. Jeg har nemlig dårlig erfaring med å løpe til å fra kjøkkenet mens krumkakene er i jernet...jeg lider visst av gullfiskhukommelse. *fniser*

~~~*~~~

19 dager igjen til julaften...

Nok en fugl har tatt plass i vinduet og vi er enda en dag nærmere den store dagen. Guttene har begynt å snakke julepresanger her...ikke hva DE skal gi til andre, men hva andre skal gi til DE ... selvfølgelig. Det er jo alt man trenger å tenke på når man er 7, 8 og 9 år. Selv husker jeg ikke så veldig mye av hva jeg ønsket meg til jul i den alderen der, men det var 100% sikkert IKKE pc-spill og Nerf. Lego er jeg litt mer usikker på for jeg elsket lego som liten... og i den alderen kan det nok godt tenkes at jeg hadde skrevet opp lego på listen til julenissen. Noe jeg derimot er ganske så sikker på stod på ønskelisten var bøker. Alt av bøker! Det gjør det forresten enda. Bøker, pysjamas, duppedingser til kjøkkenet og en kokebok eller fler. Jeg er lett å glede...hehehe.

Middagstavlen på kjøkkenet har tatt ferie fra jobben som hjelper til middagsplanleggingen og blir istedet brukt til å liste opp hva vi har lyst til å bake til jul. Kakemenn og juleknapper er i boks. Hvetekaker og krumkaker står på planen for i morgen. Sandnøtter er best når de er ferske og blir derfor ikke bakt før om en uke eller noe sånt. I tillegg har jeg store planer om kanelmandler og karamell. Cluet er å lage det såpass sent at det fremdeles er noe igjen til julaften ergo må jeg drøye enda litt.

Jeg har forresten blitt ferdig med den brune kjoletunikaen min. Nå mangler den bare etpar knapper så er den klar til å vises. Satser på at det blir såpass med daglys i morgen at det går ann å ta bilder av den.

~~~*~~~

20 dager igjen...(hvor er bremsen?)

Nå går det litt fort her...vi har jo akkurat begynt å åpne julekalenderne og allerede henger det fire fugler i vinduet. Hvem trykket på FastForward? Snøen som kom i går er alt nesten borte og det ser ikke ut til at det blir noe mer snø de neste dagene heller. Det blir jul uten snø også altså, men det er jo så mye mer julete med snø enn uten...hehehe. Kanskje vi skulle opprettet en Facebook-gruppe som heter "Vi som vil ha snø til jul!" - det finnes jo snart grupper for omtrent alt annet så... Vet nå ikke helt hvor mye hjelp det hadde vært i en sånn gruppe da....*fniser*

Tradisjonen tro ser vi på julefilmer i dagene frem til jul. Gårsdagens film(er) var Scrooge-inspirerte. Først Disneys versjon med Onkel Skrue, Mikke Mus og Donald Duck m.f og så Scrooged med Bill Murrey. Har lyst til å dra på kino og se den nye animerte filmen med Jim Carrey også...må bare finne en ledig kveld først.

Dagens film blir "Nå er det jul igjen"...første filmen av tre...der Julenissen og Julenissen 3 er de neste. Merkelig navngivning på den "triologien"...

~~~*~~~

21 dager igjen...

Den tredje fuglen er på plass i vinduet og i dag har det tilogmed snødd... (jeg velger å la være å tenke på at morgendagens værmelding spår varmegrader og regn)... I dag ble det ikke gjort stort med tanke på juleforberedelser...og for å være ærlig er det nok mulig at dagens lansering av Siege of Mirkwood...(Oppgradering til Lord of the Rings Online for uinnvidde)...kan føre til at ting blir gjort i puljer...hehehe. Neida, jeg skal selvfølgelig ikke sitte foran dataen og levle til 65 fremfor å gjøre klar til jul. Spille får man gjøre på kveldstid når butikkene er stengt og tv'n ikke viser en spennende julefilm.

I morgen er planen å sy litt på formiddagen mens guttene er på skolen...og etter skoletid skal vi ha juleverksted her. Jeg har alt funnet frem ting og tang... OG funnet ut at jeg trenger mer lim så det må handles i morgen...*noterer på handlelisten*... Nå skal jeg sette meg ut i stuen og se på FlashForward mens jeg strikker litt på den brune kjoletunikasaken jeg har strikket på i det siste...kanskje jeg klarer å bli ferdig i kveld også?

~~~*~~~

22 dager igjen til julaften...

2 fugler på plass i vinduet og jeg føler allerede for å sette på bremsen. Dagen i går gikk i ett fra morgen til kveld så i dag skal jeg forsøke å holde et roligere tempo...jeg tror faktisk ikke engang jeg skal ut av huset...og med -6 grader på gradestokken frister det ikke så veldig å gå ut heller.

...og til de observante; ja, jeg oppdaterer visst bloggen mer enn én gang pr. dag innimellom...

På tide å få ferdig julekrybben, er det ikke? Jesusbarnet har vært ferdig ganske lenge, men Josef og Maria mangler begge armer. Ikke mye som skal til, men det er det noe med det å faktisk huske på at det skal bli gjort også. Nå ligger de i alle fall ved siden av godstolen i stua...så får vi se om de blir ferdige i løpet av dagen. Jeg ser forresten at vinkelen på bildet ble helt merkelig og gjør at figurene ser ut som om de er små, skakke og rare...*fniser*... Jaja, det neste bildet som blir tatt av den lille familien kan jo bare bli bedre...hehehe

~~~*~~~

Desember er her...23 dager igjen til julaften...

Årets pakkekalender til guttene...hver dag kommer det en del til en playmobilscene. Dagens var selve gulvet og en bokhylle...ikke så spennende, men guttene gleder seg veldig til de neste dagene. Vi har satt opp endel playmobil i stuen og guttene har begynt å skrive manus til etpar stop-motion-filmer... følg med så kommer det nok link til YouTube etterhvert.

En av husets mange julekalendere i år er min egen fuglekalender. Jeg har sydd 24 fugler og skal henge opp en fugl hver dag frem til jul. Det ser litt stusselig ut med en fugl sånn helt for seg selv, men bare vent til flere kommer. Alle fuglene er ulike, men samtlige stoffer er brukt som både ryggdel og magedel... det gikk med etpar ekstra minutter for å få til det...hehehe

Så er måneden her...den siste i året...den alle barna (små og store) venter på...den raskeste av alle. Vel, for oss voksne i alle fall...hehehe. Som du kan se har jeg forsøkt å gjøre det litt julete på bloggen min. Huset har så smått begynt å bli litt julete også, men mye gjenstår. Kakemenn og juleknapper er bakt, sjokoladefudge er laget og krumkakene blir stekt snart. Listene er skrevet og ligger klare til å bli krysset av etterhvert som ting blir gjort... desember er en fin måned det...om man klarer å la være å stresse.

Jeg har sydd små fuglebur med fugler i... 12 stk. Fuglene er stitchet på og så fått symaskinsømmer over - som gitter i fuglebur. Fyllt med vatt og bånd til oppheng.

~~~*~~~

>>